دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 06 2024
کد خبر: ۵۱۶۰
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۶
عجب شیر پرس - همه ساله با آغاز فصل تابستان، گرم شدن هوا و به دنبال آن افزایش استفاده از وسایل سرمایشی توسط مشترکان، تنور مصرف انرژی داغ‌تر می‌شود و در این بین تدبیر کشاورزان به کمک این صنعت آمده و با کاهش مصرف برق در ساعات اوج بار توسط این بخش اقدام موثری در راستای کاهش خاموشی و تامین برق مشترکان در استان آذربایجان غربی انجام می‌گیرد.
انگشت تدبیر کشاورزان روی کلید برقبه گزارش عجب شیر پرس به نقل از ایرنا، عبور از پیک مصرف بدون مدیریت اضطراری بار در حالی یکی از دغدغه‌های فصل تابستان محسوب می‌شود که با چند راهکار ساده می‌توان این دغدغه را به راحتی با استفاده از مشارکت شهروندان پشت سر گذاشت؛ به طوری که حتی با خاموش کردن تنها یک لامپ توسط هر خانوار ایرانی در ساعات پیک مصرف این مهم تحقق می‌یابد.

در زمان پیک بار و فصل گرم برای تامین برق مصرفی مورد نیاز، صرف هزینه‌های میلیاردی برای سرمایه‌گذاری در راستای احداث نیروگاه جدید منطقی نیست و به جای احداث نیروگاه‌های جدید، کم‌هزینه ترین و راحت‌ترین روش که همان مدیریت مصرف است را می‌توان استفاده کرد و پیک بار را با موفقیت پشت سر گذاشت.

باید به این امر توجه ویژه کرد که در ایام تابستان که فصل پیک مصرف برق است، ۳۳ درصد از مصرف برق استان آذربایجان غربی در ساعات پیک مربوط به مشترکان بخش کشاورزی است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان‌غربی نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: میزان مصرف برق مشترکان این استان طی سال جاری تاکنون ۷۹۰ میلیون و ۶۳۰ هزار و ۴۵۱ کیلووات بوده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴.۶۱ درصد افزایش داشته است.

اکبر حسن بگلو ادامه داد: میزان مصرف روزانه برق مشترکان آذربایجان‌غربی ۱۲ میلیون و ۷۵۲ هزار و ۱۰۴ کیلووات است.

وی بیان کرد:  پیک بار مصرفی  برق استان  آذربایجان عربی در ساعات اوج بار سال گذشته یک‌هزار و ۵۱ مگاوات بوده که ۳۳ درصد آن توسط بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

وی تاکید کرد: از یک میلیون و ۲۸۰ هزار و ۵۶۲ مشترک برق آذربایجان‌غربی، ۲۱ هزار و ۴۶۰ مشترک را بخش کشاورزی تشکیل می‌دهد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان‌غربی گفت: بهای برق مصرفی صاحبان چاه‌های کشاورزی که از ساعت ۱۲ تا ۱۶ ظهر، یعنی ساعات پیک مصرف، پمپاژ و موتورهای آب خود را خاموش کنند، و ساعات آبیاری خود را به ساعات پایانی شب موکول کنند رایگان محاسبه می‌شود.

حسن بگلو افزود: مشترکان به ازای ۳۱ روز همکاری در کاهش مصرف برق در چهار ساعت اوج بار از بخشودگی کامل بهای برق صورت حساب مصرفی بهره‌مند می‌شوند.

وی بیان کرد: مشترکانی که کمتر از ۳۱ روز در کاهش مصرف برق همکاری داشته باشند، به ازای تعداد روزهای همکاری از بخشودگی بهای برق صورتحساب مصرفی بهره‌مند می‌شوند.

وی اظهار داشت: همچنین شرکت برق برای مشترکانی که در این مدت همکاری لازم را با این شرکت داشته اند، علاوه بر بخشودگی صورتحساب برق مصرفی، پاداشی در نظر گرفته است که مقدار انرژی کاهش یافته با نرخ تعرفه اوج بار محاسبه و به عنوان پاداش در اختیار مشترکان قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان‌غربی گفت: حداکثر مقدار انرژی مجاز در زمان اوج بار برای مصارف جانبی مشترکین ۱۵۰ کیلووات ساعت در هر ماه است.

وی بیان کرد: استفاده از لامپ‌های ال ای دی و کم مصرف به جای لامپ‌های رشته‌ای در تامین روشنایی، استفاده از سیستم آبیاری جدید، استفاده از الکترو پمپ‌های شناور و پربازده به جای الکترو پمپ‌های شفت و غلاف و سرویس و بازدید دوره‌ای تجهیزات الکتریکی از راهکارهای مناسب برای کاهش مصرف آب و برق در بخش کشاورزی است.

البته کشاورزان نیز که در سال های اخیر بیشترین همکاری را به ویژه در راستای حفظ منابع ملی در حوزه برق و آب به ویژه در آذربایجان غربی داشته اند، در فصل تابستان امسال نیز آماده همکاری برای کاهش مصرف هستند که البته بخشی از این همکاری نیز با بخشودگی هزینه های مصرف جبران می شود.

حبیب دولتی مسوول موتور برق آب کشاورزی روستاهای رحیم آباد و کریم آباد ارومیه گفت: روزانه ۲۱ ساعات از موتور برق کشاورزی استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: اما در ساعات اوج بار که از طرف شرکت برق اعلام شده، ما موتور را خاموش می‌کنیم تا در مصرف برق صرفه‌جویی شود.

وی تاکید کرد: عدم استفاده از موتور آب در ساعات مشخص شده به نفع کشاورزان نیز بوده زیرا در این ساعات اگر آبیاری صورت گیرد، هدررفت آب نیز بالا خواهد بود.

بروجعلی رشیدپور مسوول موتور برق آب کشاورزی روستای روستای خانقاه سرخ نیز در این رابطه گفت: کشاورزان خود نیز به این امر اعتقاد دارند که باید در ساعات اوج بار زمانی که تابش نور مستقیم و شدید است نباید آبیار صورت گیرد.

وی اظهار داشت: با خاموش کردن موتور برق آب کشاورزی در ساعات مقرر می‌توان گام موثری را در راستای بهبود عملکرد آبیاری محصولات کشاورزی و همچنین کاهش مصرف برق برداشت.

با افزایش دما در فصل گرما و استفاده بیش از حد از وسایل سرمایشی پرمصرف نظیر کولرهای گازی، امکان خاموشی در سطح کشور وجود دارد.

وسایل سرمایشی بیشترین استفاده برق در بین مشترکان را به خود اختصاص می دهند؛ طبق بررسی ها سالانه ۲۰ هزار مگاوات برق در این سیستم ها در کل کشور مصرف می شود که رقم بسیار زیادی است.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: